Sensommartur 23-25 augusti

Årets sensommartur går i år till Hagfors där vi tillbringar båda nätterna på Hotell Monica som ligger på c:a 10 minuters promenadavstånd från Hagfors centrum.
Frukost, sänglinne och slutstädning ingår. På rummen finns vattenkokare för de som vi fixa sitt termoskaffe själv. Pentry med kylskåp finns på varje våning i hotellet.

För avfärd på fredagen samlas vi kl. 09.00 vid  Ingomacken på Adolfsbergsvägen för ”blåskontroll” och därefter åker vi, senast kl. 09.30, via Närkes Kil och Nora till Grythyttan där vi tar en kort paus för en glass eller en snabbfika ur egen termos.
Efter ytterligare c:a 3 mil kommer vi till Långban där vi kan äta lunch på Anna Klaras Kök och efter lunchuppehållet fortsätter vi till Hagfors.
På kvällen äter vi i hotellets restaurang. Maten beställer du i din anmälan.
Kostnaden för maten ingår i anmälningsavgiften men dryck betalar var och en för sig.
Dagens etapp blir c:a 17 mil.

På lördagen startar vi kl. 09.30 och gör åter en tur på c:a 17 mil via Munkfors och Sunne. Därifrån kör vi vidare upp till Torsby utefter Övre Frykens västra sida. Efter vägen tar en rast vid Tossebergsklätten och njuter av utsikten över Fryken
I Torsby gör vi ett längre uppehåll för lunch och ett besök på Torsby Motormuseum. Därefter återvänder vi till Hagfors via Ekshärad.
Då ingen grillkväll går att anordna betalar klubben inträdet på Torsby Motormuseum.
Mat och dryck på lördagkvällen betalar var och en för sig på något matställe i Hagfors Centrum.
Hotellets restaurang håller stängt på lördagkvällen.

Hemfärden påbörjas i lugn och ro, vid 10-tiden på söndagen efter frukost. Vi kör via Sunnemo till Filipstad där det finns ett antal matställen att välja på.
Efter lunchuppehållet fortsätter vi mot Karlskoga och vidare till Degerfors utefter Möckelns östra sida och därefter via Svartå till Örebro. Vi bör vara hemma i Örebro senast vid 16-tiden.
Idag blir etappen c:a 20 mil.

Kostnad för enkelrumsboende 1400:- per person och för dubbelrumsboende 1050:- per person.

Sista anmälningsdag är 2019-08-01. Deltagarantalet är max 40 personer.

Du anmäler dig här på hemsidan under fliken ”ANMÄLAN TILL AKTIVITETER”

Eventuella avvikelser från detta program kommer att meddelas de som anmält sig  snarast möjligt.

Share Dela