Grustur 2022 för sjätte året i rad

Ännu en gång har vi haft förmånen att få följa med på ”Leffes roliga resor”, denna gång till Nyköping.

Lördagen den 23 april samlades 16 förväntansfulla bikers vid vår samlingsplats INGO Adolfbersvägen för nu skulle det köras mestadels grusvägar till Nyköping.
Vi valde att dela upp oss i två grupper, en med lite snabbare och en med lite lugnare tempo som satte kurs österut med första stopp i östernärke. Resan fortsatte sedan på fantastiska, slingrande grusvägar och nästa stopp var för lunch i Vingåker.

När vi lunchat fortsatte vår färd med ytterligare några stopp innan vi nådde vår destination Clarion hotell i Nyköping. Efter att vi installerat oss på hotellet och tvättat av vägdammet samlades vi i restaurangen för gemensam middag.
Mätta och belåtna efter middagen gav vi oss ut på en promenad till Nyköping Brewing company där vi provade öl från deras breda sortiment, 12 olika sorter.
När vi kände oss nöjda gav vi oss tillbaka till hotellet för en god natts välbehövlig vila.

Dag två, samling på parkeringen efter en god hotellfrukost där gick vi igenom dagens tripp hem tillbaka till Örebro. Vi körde samma typ av vägar som dagen innan, även denna dag med lunchstopp i Vingåker. Resan avslutades på Circle K i Kävesta ca.16:00, jag gissar att alla var rätt slitna efter helgens strapatser och somnade tidigt denna söndagskväll.
Totalt avverkade vi 40 mil mestadels grusväg.

Ett stort tack till Leif Åslin som fixar så fantastiska grusturer.

Share Dela