Kristi himmelsfärdstur till Loftahammar 25-28 Maj 2017

Torsdag kl. 08.30 var vi 26 st. glada Nerikes bikers som samlats vid Ingo Aspholmen för genomgång av dagens etapp m.m. våra Gotländska medlemmar, Stig och Maggan skulle möta upp i Loftahammar, kl. 09.00 var vi på väg.

Det krävs en del för att hålla ihop så många motorcyklar under färd, tidigare har vi indelats i mindre grupper, men vid denna resa skulle vi testa att köra med ”cornerman”.
Per som var färdledare körde först, Gunnar utsågs till sweeper och körde sist, den som körde som tvåa placerades ut som vägvisare vid vägbyten och körde sedan in före sweepern, vid nästa vägskäl placerades den nya tvåan ut o.s.v. det blev ett bra flyt i åkningen och ingen behövde vara orolig för att ”tappa” bort åkare.

Första stoppet tog vi Brevens Bruk, fika och snack om det fina vädret.
Färden gick vidare på fina småvägar mot Norrköping där vi tankade och åt lunch på en golfrestaurang i närheten av Skärblacka. Jag passade på att ta ut fodret ur Mc kläderna för nu kändes det som om sommaren var här!

Vi fortsatte på mindre vägar ned till Loftahammar, klockan fyra var vi framme vid vandrarhemmet. Stig och Maggan var redan på plats och hälsade oss välkomna.
Efter att vi installerat oss på rummen och fräschat till oss var det dags för middag.
Vi hade bokat bord på sjökrogen, en trevlig restaurang vid gästhamnen, där vi avslutade kvällen med god mat och dryck.

Fredag efter frukost var det dags för en tur till Söderköping, som alltid gick färden på små och ibland krokiga vägar. I Valdemarsvik stannade vi för fika och bensträckare.
Solen sken och alla njöt av det fina vädret.
Nästa stop var Söderköping och smultronstället, där serveras glass i stora lass och kreativa skapelser, det fick bli dagens lunch.
Tillbaka i Loftahammar hade vi lite tid för vad man ville innan middagen.
Sjökrogen var målet även denna kväll, de hade ”after work” med trubadur.
Vi hade jättetrevligt och några passade på att ta en svängom på dansgolvet, det blev en helkväll.

På lördag hade vi ingen gemensam tur, det var skönt eftersom termometern visade 28 grader redan vid frukost. Ett gäng tog motorcyklarna till Västervik och åt lunch, några fortsatte till Lysingsbadet för att reka inför Hoj rock, andra åkte och badade, och ett gäng fixade inköp och förberedde inför grillkvällen.
Klubben bjöd på hamburgare och Lennart erbjöd sig att sköta grillningen, det gjorde han verkligen bra!
När alla var mätta och belåtna delades vi in i lag för att tävla i femkamp, i år var det riktigt fina priser att tävla om.

Söndag kl. 10.00 var det dags för hemfärd. Vi tog farväl av våra Gotländska vänner som skulle ta färjan från Oskarshamn på kvällen, och begav oss iväg.
Lunch var planerat vid Bergs slussar, restaurangen var fullbokad (det var Mors dag) så det blev Kaffe och macka på Caféet rakt över gatan. Här valde några att ta sig hem på egen hand, vi andra åkte till Glasscaféet i Hjortkvarn för en sista bensträckare. Vi hade fikat och sagt hej då till varandra när regnet kom.
Det var faktiskt skönt med lite svalka.

Tack allihop för en jättetrevlig helg!
//Hanna

Share Dela